Înţelegerea anunţată joi de Departamentul american al Justiţiei cere Bank of America să plătească o amendă de 9,65 miliarde de dolari la care se vor adăuga compensaţii de aproximativ şapte miliarde de dolari persoanelor cu împrumuturi ipotecare.

'Credem că această înţelegere este în interesul acţionarilor noştri şi ne permite să continuăm să ne concentrăm pe viitor', a declarat directorul Bank of America, Brian Moynihan.

Aceasta este cea mai mare amendă impusă vreodată unei companii din SUA. În consecinţă, Bank of America a informat că această înţelegere ar urma să îi reducă profiturile în trimestrul al treilea cu aproximativ 5,3 miliarde de dolari, sau 43 de cenţi pe acţiune.

Acest caz doar unul dintr-o serie mai mare de anchete demarate de Departamentul american al Justiţiei asupra practicilor abuzive ale băncilor pe piaţa creditelor ipotecare. Anul trecut, Citigroup a ajuns la o înţelegere de şapte miliarde de dolari în timp ce JPMorgan Chase & Co a acceptat să plătească 13 miliarde de dolari într-un dosar similar.

SURSA: Agerpres