Pensionarii români se bucură marți, 1 septembrie, de livrarea pensiilor la timp, majorate cu procentul stablit de Guvern, 14%. Poștașii s-au mobilizat încă de la primele ore ale dimineții, iar banii urmează să ajungă pe card tot astăzi.

Violeta Alexandru a anunțat livrarea pensiilor pe pagină personală de facebook. În opinia ministrului Muncii, acest lucru este doar o chestiune de normalitate.

”Este o chestiune de normalitate ca pensiile să fie distribuite la timp, în fiecare lună. Luna aceasta, însă, s-a făcut o mobilizare aparte, de la rectificarea bugetară – mai precis de la publicarea OUG de rectificare în Monitorul Oficial până în 24 august (cu două zile înainte de termen) când taloanele au fost predate Poștei Române pentru a pregăti distribuția.
Nu am vrut să întârziem nicio zi.
Și am reușit!
Unii ar fi vrut să Nu, nepăsându-le că cei afectați ar fi fost pensionarii”, scrie Violeta pe facebook.

Guvernul s-a ținut de cuvânt

Inclusiv în urmă cu o săptămâni, ministrul Muncii a promis pensionarilor că se vor bucura de pensii la data stabilită, majorate așa cum prevede legea.
Reacțiile ministrului au avut loc în contextul în care social democrații lasau acuzații extrem de dure la adresa guvernanților privind majorarea și distribuirea pensiilor.
„Vor ajunge la timp! Următoarele pensii vor ajunge şi mărite şi la timp. Aud că strategii PSD sugerează pregătirea liniei de atac contra Guvernului pe tema întârzierilor în plata pensiilor din luna septembrie. Ar cheltui oricât ca să câştige politic şi speră că nu va funcţiona, până la capăt, mobilizarea pe care am făcut-o.
Cu o mână de oameni serioşi din CNPP cărora le mulţumesc pentru tot efortul din aceste zile! De dragul câştigului politic, PSD s-ar bucura dacă întârzie livrarea pensiilor în septembrie. Vom duce lucrurile cu bine până la final! Pensiile vor ajunge la timp.
Pensionarii nu merită nici zvonuri false, nici minciuni despre pensiile din septembrie. Merită respect! Respectul se câştigă prin seriozitate”, scria ministrul pe pagina sa de Facebook.