Vești extrem de bune pentru acești români, în plină pandemie de coronavirus. Aceștia vor primi sporuri la care nici nu ar fi visat vreodată.

Bani super mulți pentru români

Este vorba despre un spor care se va acorda pentru condiţii deosebit de periculoase. Acesta va reprezenta între 55% şi 85% din salariul de bază.

Cei care vor beneficia sunt medicii, asistenţii sau infirmierii din cadrul secţiilor şi compartimentelor de boli infecţioase, care îngrijesc pacienţi infectaţi cu noul coronavirus (COVID-19). Cei din linia întâi ar putea primi sporuri de până la 85% din salariul de bază, aşa cum reiese dintr-un proiect de act normativ pus în dezbatere pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Este vorba despre proiectul de hotărâre pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială„.

O sută de medici de la spitalul din Suceava vor fi rechemați să se testeze pentru coronavirus, deoarece nu li s-a completat fişele cum trebuie.