Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) este pregătit să susţină accesul la creditare al întreprinzătorilor din sectorul agricol şi din zona rurală, prin oferta sa de garantare pentru măsurile şi submăsurile din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, potrivit unui comunicat remis presei. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat deschiderea, până la data de 30 octombrie 2015, a noilor sesiuni anuale de depunere a proiectelor de investiţii finanţate din fonduri europene nerambursabile pentru agricultură şi dezvoltare rurală.

"FNGCIMM doreşte să informeze întreprinderile din domeniul agricol şi non agricol, care se încadrează în categoria IMM conform legii şi care îşi desfăşoară activitatea în zona rurală, că pot acoperi partea de co-finanţare necesară implementării proiectului, prin accesarea unui credit garantat de FNGCIMM", se menţionează în comunicat.

Garanţiile standard oferite de FNGCIMM, care se adresează exclusiv IMM-urilor, pot ajunge până la 80% din valoarea finanţării, pe o perioadă corelată cu durata creditului. "Garanţia se acordă în moneda creditului, ajunge la maxim 2,5 milioane euro/beneficiar şi se obţine la solicitarea băncii, în baza aceleaşi documentaţii de credit, printr-o procedură simplă şi rapidă", se mai precizează în comunicat. În acest scop, Fondul are încheiate convenţii de colaborare cu 29 de instituţii financiar bancare. FNGCIMM este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

Sursa: AGERPRES