Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2 anunță că implementează bugetul participativ, prin care vor fi acordați 500.000 de lei pentru proiectele elevilor din sectorul 2

Viceprimarul liberal a reușit să ducă la bun sfârșit o altă măsură pe care a propus-o în Strategia de Dezvoltare Durabilă a Sectorului 2, 2016-2020. Pe lângă proiectele cunoscute la nivel național, cum ar fi “Academia Copiilor”, refacerea infrastructurii școlare, mărirea cuantumul burselor și numeroase evenimente organizate pentru tinerii din sectorul 2, Dan Cristian Popescu, alături de ceilalți consilieri liberali a trecut prin Consiliul Local al Sectorului înființarea Consiliului Local al Elevilor din Sectorul 2.

Acesta se dorește un instrument prin care elevii își pot desfășura proiectele și pot lua parte activ la dezvoltarea comunității lor cu ajutorul bugetului participativ.

Structura nou formată va avea alocat un buget, în limita căruia elevii vor propune proiecte către Consiliul Local al Sectorului 2. “Proiectul își propune implicarea elevilor în viața comunității și în decizia politică. Vor avea o suma de 500.000 lei alocată pentru finanțarea proiectelor lor și în felul acesta îi implicăm direct. Au și ei dreptul să își exprime opiniile, să ne ofere o nouă perspectivă asupra priorităților unei generații nereprezentate în Consiliul Local al Sectorului 2 și pe care politicienii o ignoră în permanență”, ne-a declarant viceprimarul PNL al Sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

Inițierea și promovarea unui astfel de consiliu apropie România de deciziile UE în privința educației și implicării civice a tinerilor. Este firesc ca beneficiarii direcți ai demersului educational să ia parte și să fie consultați atunci când au loc dezbateri și proiecte care îi afectează direct.

Conform proiectului de hotărâre, principiile care stau la baza înființării acestui consiliu sunt: integritatea, loialitatea, respectul, pasiunea, sustenabilitatea, implicarea, voluntariatul, ambiția, determinarea, inovația și unitatea.