În Ministerul Muncii există voci cum că pensiile românilor vor fi mărite din ianuarie 2020, însă creșterea va fi mai mică decât cea prevăzută în actuala lege a pensiilor. Ar fi vorba despre o creștere cuprinsă între 100-150 de lei a punctului de pensie, ceea ce ar înseamna că pensionarii vor primi până la sfârșitul anului viitor în jur de 1200 de lei, cu 300 de lei mai puțin decât prevede actuala lege, potrivit Antena 3.

Surse din Partidul Național Liberal consideră că această creștere va avea un impact negativ asupra bugetului. Fostul ministru al Muncii Marius Budăi consideră această măsură asemănătoare unui măr otrăvit.

„Este un măr otrăvit ambalat frumos. Adică vă dăm mai devreme (c.n. pensiile), nu trebuie să așteptați până în septembrie. Mărul otrăvit este că vă dăm mai puțin, dar voi n-o să vă prindeți pentru că vă prostim noi, liberalii, cum vrem noi”, a spus Budăi la Antena3.

Ce spune actualul ministru al Muncii, Violeta Alexandru despre actuala Lege a pensiilor

„Lista problemelor generate de Legea pensiilor este nu aş vrea să spun nesfârşită, dar este lungă. Am mii – fără să exagerez – de semnale din toate categoriile sociale cu privire la nedreptăţi generate de noua lege a pensiilor. Nu vreau să mă grăbesc, nici nu trag de timp, dar nu vreau să mă grăbesc. Aş vrea să fac un inventar cuprinzător al tuturor acestor probleme generate de lege. (…) O să încercăm să avem un inventar complet până la începutul anului viitor şi de acolo vor curge soluţiile, fără îndoială, împreună cu ceilalţi colegi, împreună cu membrii Parlamentului, acolo unde sunt de remediat anumite aspecte în lege”.

Ea a spus că la discuţii ar dori să îi invite şi pe reprezentanţii persoanelor cu dizabilităţi, care au o situaţie specifică asupra căreia vrea să se aplece.

Problema noastră în politică este că ne place să ne mândrim cu nişte rezultate care sunt subţiri în ce priveşte eficienţa lor în practică şi aş prefera să nu mă grăbesc, nici să trag de timp, dar să fac o treabă serioasă, pentru că lucrurile făcute pe genunchi îşi arată efectele – o serie de oameni suferă de pe urma unei legislaţii făcute cu neseriozitate”, a spus Violeta Alexandru.