Aceste proiecte de investiții vor crea 1.947 noi locuri de muncă și vor contribui cu 515,1 milioane lei la dezvoltarea regională, prin taxele și impozitele suplimentare plătite ca urmare a implementării acestora.

Aceste proiecte investesc în industria auto, industria materialelor de construcții, industria aeronautică, sănătate și asistență socială.

Cele 9 companii care primesc bani de la stat
 
1. JAEGGI INDUSTRIES SRL  
 
 – Structura acţionariatului – Capital elveţian
 
– Obiectul principal de activitate este fabricarea echipamentelor de ventilaţie şi frigorifice, exclusiv a echipamentelor de uz casnic şi se solicită ajutor de stat pentru extinderea capacităţii de producţie pentru schimbătoare de căldură.
 
2. STONEVAULT S.R.L. 
 
 – Structura acţionariatului – Capital românesc
 
– Obiectivul principal de activitate este industria de mobilier şi saltele şi se solicită ajutor de stat pentru înfiinţarea unei unităţi de producţie pentru fabricarea de arcuri şi casetoane de arcuri.
 
3. THERME NORD BUCURESTI S.R.L. 
 
 – Structura acţionariatului – Capital românesc – 73,5 si26,5% capital austriac
 
– Obiectivul principal de activitate – activităţi de întreţinere corporală şi se solicită ajutor de stat pentru înfiinţarea unei noi unităţi, independentă din punct de vedere tehnologic de unitatea existentă, în vederea desfăşurării unor activităţi de întreţinere corporală.
 
4. UNIVERSAL ALLOY CORPORATION EUROPE S.R.L.
 
 – Structura acţionariatului – Capital elveţian – 97% şi 3% capital american
 
– Obiectivul principal de activitate este fabricarea produselor metalice obţinute prin deformare plastic şi se solicită ajutor de stat pentru înfiinţarea unei unităţi de producţie pentru componente din titan/aluminiu ce vor fi folosite în diverse aplicaţii din industria aerospaţială.
 
5.TERAPLAST S.A. 
 
– Structura acţionariatului – Capital românesc
 
– Obiectivul principal de activitate este fabricarea plăcilor, foliilor, tuburilor şi profilelor din material plastic şi se solicită ajutor de stat pentru extinderea capacităţii de producţie pentru anumite categorii de produse.
 
6. DEPACO SRL 
 
– Structura acţionariatului – Capital românesc
 
– Obiectivul principal de activitate este fabricarea produselor metalice obţinute prin deformare plastic şi se solicită ajutor de stat pentru înfiinţarea unei noi unităţi de producţie pentru fabricarea de învelitori din ţiglă metalică şi minirulouri din tablă.
 
7. MG TEC INDUSTRY SRL 
 
– Structura acţionariatului – Capital românesc
 
– Obiectivul principal de activitate este fabricarea produselor de uz gospodăresc şi sanitar, din hârtie sau carton si se solicită ajutor de stat pentru înfiinţarea unei unităţi de producţie pentru fabricarea produselor de uz gospodăresc şi igienico-sanitare, din celuloză şi maculatură.
 
8. TERAGLASS BISTRIŢA S.R.L. 
 
– Structura acţionariatului – Capital românesc
 
– Obiectivul principal de activitate este fabricarea articolelor din material plastic pentru construcţii şi se solicită ajutor de stat pentru extinderea capacităţii de producţie pentru fabricarea confecţiilor de tâmplărie din PVC.
 
9. ROMAQUA GROUP S.A. 
 
– Structura acţionariatului – Capital românesc
 
– Obiectivul principal de activitate este producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice şi se solicită ajutor de stat pentru extinderea capacităţii de producţie şi a capacităţii de depozitare.
 

Sursă: Adevărul.ro