Sucursalele Băncii Comerciale Române (BCR) de retail şi centrele de afaceri corporate nu vor avea program cu publicul în ziua de 1 Mai 2015, având în vedere că este sărbătoare legală, se arată într-un comunicat al băncii.

"Programul de lucru cu publicul va fi afişat la loc vizibil în toate unităţile băncii. BCR a luat toate măsurile pentru a asigura colectarea numerarului de la clienţii băncii. Totodată, va fi asigurată şi alimentarea cu cash a bancomatelor (ATM), a automatelor de schimb valutar (ASV) şi a maşinilor multifuncţionale (MFM) ce vor fi permanent la dispoziţia clienţilor, 24 de ore din 24, şapte zile din şapte, inclusiv sărbătorile legale", se precizează în comunicat.

Potrivit BCR, în această perioadă, deţinătorii de carduri BCR vor putea face plăţi la oricare dintre comercianţii care acceptă carduri, iar serviciul de asistenţă de urgenţă pentru deţinătorii de carduri va fi disponibil 24 de ore din 24. În plus, clienţii bănci au la dispoziţie aproape 2.000 de bancomate şi 13.500 de POS-uri.

În plus, clienţii băncii vor avea acces 24/7 la propriile resurse financiare şi vor putea să efectueze operaţiuni bancare prin internet.

Ziua de 1 Mai este nelucrătoare şi în unităţile Raiffeisen Bank, cu excepţia celor din hypermarketuri şi mall-uri.

"Agenţiile Raiffeisen Bank din reţeaua Selgros au program între 9,00 şi 19,00", se arată într-un comunicat al băncii.

În plus, instituţia precizează că asistenţa clienţilor va fi asigurată permanent prin intermediul call center-ului băncii, pentru carduri, mobile banking sau internet. AGERPRES