Sectorul bancar din Uniunea Europeană (UE) ar putea rezista unei noi deteriorări a condiţiilor economice, potrivit rezultatelor unui test paneuropean de sters pentru instituţiile de credit, au declarat, vineri, surse apropiate UE, citate de Reuters.

Testul de stres pentru sectorul bancar comunitar a fost cerut de miniştrii de Finanţe şi realizat de de Comitetul Autorităţilor de Supraveghere din Sectorul Bancar European. Rezultatele testului va fi discutat de miniştri la o reuniune informală, joi, în Suedia.

„Raportul este ofoarte pozitiv. Sectorul bancar european nu este, în mod cert, în pericol. Rezultatele depăşesc aşteptările majorităţii oamenilor”, a spus o sursă apropiată pregătirilor pentru reuniunea ministerială de săptămâna următoare.

Raportul nu este destinat publicării, dar miniştrii de finanţe vor comenta, probabil, privind rezultatele acestuia.

„În termeni de stabilitate a sistemului, însemnând cum vor rezista băncile în cazul unei noi deteriorări a condiţiilor economice, rezultatul a fost că ar rezista bine”, a spus o sursă.

Testele de stres au fost realizate de autorităţile naţionale de supraveghere, însă nu analizează situaţia individuală a băncilor, dar mai degrabă gradul de rezistenţăn a sectorului bancar european pe ansamblu.

SURSA: Mediafax