Informaţia apare la o zi după întâlnirea premierului britanic David Cameron cu vicepremierul Nick Clegg, titularul portofoliului economiei, George Osborne, şi guvernatorul Băncii Angliei, Mervyn King, organizată cu scopul de a evalua dacă Marea Britanie este pregătită în faţa crizei din zona euro.

Financial Times semnalează că băncile vor trebui să explice organismelor de supraveghere din sector cum vor controla efectele unei eventuale ieşiri a Greciei din zona euro.

În ministerele de la Londra funcţionarii elaborează propriile planuri de urgenţă pentru a face faţă unei agravări a crizei europene, mai scrie cotidianul economic britanic. De exemplu, Ministerul de Externe trebuie să fie pregătit să ajute turiştii britanici din Grecia în cazul în care aceştia nu vor mai putea să retragă bani din bancomate.

La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul de interne, Theresa May, a declarat cotidianului The Daily Telegraph că guvernul elaborează planuri de urgenţă pentru a preîntâmpina creşterea numărului de imigranţi proveniţi din Grecia şi din alte state europene în cazul unui colaps al monedei euro.
SURSA: Agerpres