Deşi în urmă cu doar câteva zile el spunea că nu are motive să demisioneze, scandalul în care este implicată soţia sa a culminat cu decizia lui Hildebrand de a renunţa la funcţia de preşedinte al Băncii Naţionale a Elveţiei, după numai un an de la numire.

"Atâta timp cât beneficiez de încrederea Guvernului şi a Consiliului băncii, retragerea mea nu constituie un subiect", spunea Hildebrand.
Demisia sa vine cu doar câteva ore înainte de a se prezenta în faţa unui comitet pentru a răspunde la întrebări legate de tranzacţiile valutare făcute de soţia sa, Kashya.

Potrivit Der Sontag, Hildebrand intenţiona să le trimită e-mail-uri parlamentarilor care să demonstreze că soţia sa a acţionat de una singură în cumpărarea a 504.000 dolari cu franci elveţieni, pe 15 august, cu trei săptămâni înainte de Banca Naţională a Elveţiei să intervină pentru a stopa o apreciere a francului mai mare de 1,2 euro/franci elveţieni, în timpul crizei din zona euro.

Tranzacţiile efectuate au generat un profit de 63.000 de euro, în contextul în care dolarul valora 0,79 franci elveţieni pe 15 august şi 0,92 franci elveţieni pe 4 octombrie.

Hildebrand urma să ocupe această funcţie timp de şase ani, dacă nu apăreau speculaţii că soţia sa ar fi beneficiat de informaţii privilegiate.

La începutul lunii, au apărut informaţii conform cărora soţia şefului băncii centrale a Elveţiei ar fi schimbat o sumă importantă de franci elveţieni în dolari, chiar înainte ca banca centrală să ia o decizie care a condus la deprecierea acută a francului.
Citiţi aici mai multe informaţii despre acest scandal:
Scandal financiar cu încălcarea secretului bancar și posibilă acțiune „la pont”. Actor: soția bancherului central al Elveției