Grupul Banca Transilvania finalizează achiziția BRD Pensii: Un pas strategic pentru expansiunea pe piața pensiilor private

Într-o mișcare care marchează o nouă etapă în domeniul pensiilor private din România, Grupul Financiar BT, prin intermediul subsidiarelor sale Banca Transilvania și BT Investments, a anunțat finalizarea unui acord privind achiziția BRD Pensii (BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private) de la BRD-Groupe Societe Generale și Societe Generale Assurances.

Această tranzacție reprezintă un pas strategic pentru consolidarea și extinderea prezenței Grupului Banca Transilvania pe piața pensiilor private din România.

Sistemul de pensii private în România

Sistemul de pensii private din România, care include atât fondurile de pensii obligatorii (Pilonul II), cât și cele facultative (Pilonul III), a devenit un pilon important al economiei, cu active totale de peste 131 miliarde de lei la finalul anului 2023, reprezentând aproximativ 8,48% din PIB.

În acest context, achiziția BRD Pensii de către Grupul Banca Transilvania este o mutare strategică pentru a se implica activ în gestionarea și dezvoltarea acestor active financiare.

BRD Pensii administrează fondul din Pilonul II (FPAP BRD) și fondul din Pilonul III (FPF BRD Medio), cu peste 560.000 de participanți care contribuie la fondul de pensii administrat privat. Fondul de pensii facultative BRD Medio numără peste 37.500 de participanți și înregistrează una dintre cele mai ridicate contribuții medii per participant.

„Achiziția este un pas strategic al Grupului Financiar Banca Transilvania, prin care dezvoltăm fondurile de pensii facultative – Pilon III, existente deja în oferta noastră, și ajungem pe o piață nouă, fondurile de pensii administrate privat – Pilon II, creând sinergii între companiile Grupului Banca Transilvania”, a declarat Ӧmer Tetik, Director General al Banca Transilvania.

Banca Transilvania & BRD
SURSA FOTO: Grupul Banca Transilvania

Grupul Banca Transilvania este deja prezent pe piața pensiilor facultative din 2019, prin intermediul fondului Pensia Mea, gestionat de BT Pensii. De la finalizarea tranzacției, BT Pensii a reușit să își dubleze numărul de participanți la fondul de pensii facultative Pensia Mea. În prezent, Pensia Mea are aproape 57.000 de participanți, iar activele în administrare au crescut cu 7,4% în primele trei luni din acest an.

„Pentru achiziție este nevoie în România de aprobarea Autorității de Supraveghere Financiară”, a subliniat Ӧmer Tetik, evidențiind importanța reglementărilor și a conformității în procesul de achiziție.

Despre Banca Transilvania

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari și mai importante bănci din România, fiind prezentă pe piața bancară de peste 30 de ani. Cu o rețea extinsă de sucursale și un portofoliu diversificat de produse și servicii financiare, Banca Transilvania se angajează să ofere soluții bancare moderne și adaptate nevoilor clienților săi.

Banca Transilvania oferă o gamă variată de produse și servicii bancare, inclusiv conturi curente, carduri bancare, credite ipotecare și de consum, servicii de internet banking și mobile banking, investiții și asigurări, precum și soluții pentru companii și antreprenori.

Orientată către inovație și tehnologie, Banca Transilvania investește în continuu în digitalizare și dezvoltarea unor instrumente moderne de banking, pentru a oferi clienților săi o experiență bancară simplă, rapidă și sigură.

Cu o echipă dedicată și profesionistă, Banca Transilvania este recunoscută pentru serviciile de înaltă calitate oferite clienților săi, angajându-se să rămână un partener de încredere pentru persoane fizice, companii și instituții financiare din întreaga țară.