Tranzacţia a fost semnată în cadrul facilităţii European Progress Microfinance (Progress Microfinance), finanţată de Comisia Europeană şi de Banca Europeană pentru Investiţii şi administrată de Fondul European pentru Investiţii. Banca Transilvania este a treia instituţie din România care beneficiază de această facilitate.
Prin acest acord, se estimează că Banca Transilvania va oferi micro-credite în valoare totală de 15 milioane euro pentru microîntreprinderi din România, cu precădere antreprenorilor care desfăşoară activităţi independente. Acest împrumut va spori accesul la finanţare pentru aproximativ 1.500 de microîntreprinderi româneşti, susţinând spiritul antreprenorial.
European Progress Microfinance Facility (Progress Microfinance) oferă garanţii şi instrumente de creditare către microfinanţatori intermediari. Această iniţiativă a fost lansată cu fonduri de 203 milioane euro din partea Comisiei Europene şi Banca Europeană de Investiţii. Se concentrează mai ales – dar fără a se limita la acestea – pe grupurile cu acces redus la piaţa convenţională de creditare, cum ar fi femeile antreprenor, antreprenorii tineri, cei care aparţin unei minorităţi, cei cu dizabilităţi, întreprinderile individuale etc.
Creditele de până la 25.000 euro sunt disponibile prin intermediari selecţionaţi care participă în cadrul programului. Microfinanţarea Progress nu oferă finanţare directă către micii întreprinzători sau persoane fizice.