Criza pare a se atenua, cel puţin în Spania, una dintre ţările cele mai lovite de efectele recesiunii mondiale, după cum reiese din ultimul raport al Banco de España preluat de către „El Pais”.

Conform documentului citat de publicaţia spaniolă, economia locală îşi va continua declinul şi în cel de al doilea trimestru al anului în curs, dar într-un ritm mult atenuat comparativ cu ceea ce s-a întâmplat în primele 3 luni.

Aceste estimări au în vedere inclusiv „o uşoară îmbunătăţire” a încrederii şi a aşteptărilor consumatorilor şi o schimbare de perspectivă în cea mai mare parte a sectoarelor din domeniul producţiei, precizează cotidianul iberic.

Potrivit guvernatorului Băncii Spaniei, Miguel Angel Fernandez Ordonez, se constată o creştere a încrederii într-o revenire a economiei mai ales în ceea ce priveşte comerţul cu amănuntul.

Un alt element pozitiv relevat de către raportul Băncii Centrale spaniole îl reprezintă evoluţia ratei şomajului, care va marca, de asemenea, o reducere a ritmului de creştere în trimestrul al doilea, cei mai afectaţi fiind, în continuare, tinerii, muncitorii slab calificaţi şi străinii.

SURSA: „El Pais”