„În România, având în vedere pericolele care se apropie, ai putea vrea să ai o mai mică creștere a deficitului de cont curent, poate mai puțină presiune pe inflație, să vezi o situație unde este mai ușor să duci deficitul fiscal în control. Asta nu pentru că suntem foarte îngrijorați de România, pentru că suntem foarte critici, ci pentru că aceste lucruri vor veni. Pentru toate țările va fi o mare răsplată dacă sunt prudente acum. În loc să se concentreze pe stimularea creșterii pe termen scurt, ar trebui să se concentreze pe problemele pe termen lung. Pe termen scurt trebuie să fii foarte atent”, a spus Timmer, potrivit Hotnews.

De asemenea, Timmer a mai discutat și despre cota unică, subliniind faptul că trebuie verificat dacă acest sistem mai este de actualitate. 

,,Sfatul nostru ar fi să regândiţi tot sistemul de taxare a pieţei muncii, în coordonare cu alte state din regiune, nu doar să faceţi mici schimbări. Nu vă putem spune noi care este soluţia, dar trebuie să analizaţi totul, inclusiv cota unică şi dacă ar fi bine să implementaţi un sistem de taxare progresivă, adică cei care un venit mai mare să plătească mai mult”, a declarat acesta.

Șeful al Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală avertizează întreaga lume asupra unei crize economice.

,,Pentru toate țările va fi o mare răsplată dacă sunt prudente acum”, a mai precizat Hans Timmer.