Vicepreşedintele Băncii Chinei, Li Zaohang, a afirmat în cadrul ceremoniei de inaugurare a filialei Băncii Chinei la Budapesta, că această sucursală poate oferi servicii financiare diverse, eficiente şi de calitate întreprinderilor locale. Banca Chinei doreşte să joace un rol cât mai pozitiv în promovarea dezvoltării comerciale şi cooperării financiare dintre China şi Ungaria, China şi Europa Centrală şi de Est.

Ambasadorul Chinei în Ungaria, Xiao Qian, a menţionat că Banca Chinei a ales Budapesta drept sediul filialei sale, pentru construirea unui centru bancar care acoperă întreaga Europă Centrală şi de Est. Acest lucru marchează începutul unei noi etape a cooperării chino-ungare în domeniul financiar şi investiţional, demonstrând şi o încredere deplină a investitorilor chinezi în mediul comercial şi investiţional din Ungaria.

Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Peter Szijjarto, a spus că Europa şi-a pierdut parţial competitivitatea economică. Dacă ţările europene doresc să recupereze din competitivitatea pierdută, trebuie să desfăşoare o cooperare cu zonele unde se înregistrează o dezvoltare rapidă, mai ales cu China. Guvernul de la Budapesta sprijină eforturile Chinei pentru internaţionalizarea monedei renminbi, a conchis oficialul ungar.

Sursa:romanian.cri.cn