Hotelul de Gheață este în top

Publicația britanică The Standard a întocmit un clasament al atracțiilor turistice de iarnă în care a inclus și Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac.

Topul făcut de britanici cuprinde, printre altele, zone muntoase extrem de izolate din centrul Islandei (munții Kerlingarfjöll), aventurile finlandeze cu sănii trase de reni în căutarea lui Moș Crăciun. Sunt incluse și croazierele norvegiene, excursii pe continentul alb în Argentina, la Ushuaia, cea mai sudică localitate din lume dar și o călătorie epică cu trenul prin munții stâncoși ai Canadei.

Despre Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, jurnaliștii britanici scriu că este piesa de rezistență a unui pachet.  The Standard mai menționează orașe medievale pitorești ale României. Apoi, vizitarea Castelului lui Dracula de la Bran. Dar și participarea la curse de sănii trase de câini husky în Munții Harghitei. Și Bucureștiul face parte din pachetul propus de britanici.

Conform acestora, ultima noapte a sejurului în ținutul lui Dracula va fi petrecută în camerele Hotelului de gheață la Bâlea Lac. Sursa scrie acolo se va putea ajunge doar după un drum cu telecabina. La care se adaugă  plimbările cu snowmobilul, distracția pe pista de tubing sau la săniuș. Nu este uitată nici cina, despre care scriu că are patru feluri de mâncare, servită pe o masă de gheață.

Au început pregătirile pentru sezonul 2023-2024

Echipa Hotelului de Gheață anunță că a început pregătirile pentru startul sezonului 2023 – 2024.

„Avem încrederea că, atunci când condițiile meteorologice vor fi potrivite pentru acest demers și straturile de zăpadă și gheață de la Bâlea Lac vor fi suficient de groase, vom putea începe ridicarea celui de-al șaptesprezecelea Hotel de Gheață, construcție inedită ce a devenit, în ultimele decenii, un adevărat simbol al sezoanelor de iarnă în cea mai cunoscută căldare glaciară a Munților Făgăraș.

Chiar dacă mai sunt încă de rezolvat destul de multe chestiuni organizatorice și nu lipsesc nici unele incertitudini independente de planurile și dorințele noastre, am reușit crearea unei strategii pe care
ne-o dorim pusă în practică, astfel încât să putem aduce un număr cât mai mare de turiști străini în România, o nouă bucurie celor care ajung în iarna aceasta la Bâlea Lac”, transmit organizatorii.

În sezoanele de iarnă, Hotelul de Gheaţă, Biserica de Gheaţă şi igluurile s-au construit în căldarea glaciară a lacului Bâlea. În imediata apropiere a Staţiei de Telecabină Bâlea Lac. Construcțiile sunt din „cărămizi” de
gheaţă decupate de pe suprafaţa lacului şi zăpadă, întărită ulterior datorită amestecului cu apa şi temperaturilor scăzute.

Atât Hotelul de Gheaţă cât şi Biserica de Gheaţă sunt obiective unice în regiunea centrală şi de sud – est a Europei.