Conform acestui raport, avuţia mondială va creşte cu 7% pe an, ceea ce va conduce la creşterea numărului de milionari în dolari în următorii cinci ani până la 53 de milioane de persoane, de la 35 de milioane de persoane în prezent.

'Ne aşteptăm să vedem o îmbunătăţire semnificativă a poziţiei economiilor emergente în următorii cinci ani', se arată în raportul Credit Suisse. 'Asia, în special China, va fi responsabilă pentru cea mai mare parte din noua avuţie creată', se mai arată în raport.

Peste cinci ani ponderea ocupată de pieţele emergente în avuţia globală ar urma să ajungă la peste 20%, în condiţiile în care în China numărul milionarilor se va dubla în timp ce în ţări precum India, Indonezi şi Mexic va creşte cu peste 50%.

Cu toate acestea, SUA va rămâne cea mai bogată ţară cu o avere privată de peste 114.500 miliarde de dolari în 2019, comparativ cu 83.700 miliarde în acest an. China va devansa Japonia urcând pe locul al doilea în 2019. În schimb, Elveţia îşi va păstra poziţia de lider în ceea ce priveşte avuţie per capita, în condiţiile în care în acest an fiecare cetăţean elveţian avea o avere per capita de 580.000 de dolari.