Potrivit unui comunicat al casei de avocatură, Florentin Ţuca a fost desemnat marele câştigător de către un juriu format din 15 executivi de top din cadrul unor companii de renume precum Caterpillar, CBS Outdoor, Mitsui Sumitomo Insurance, HBO Europe, Unisys, Rusal, InterContinental Hotels Group, precum şi reprezentanţi ai unor firme de avocatură de prestigiu. El a concurat în această categorie cu parteneri coordonatori ai unor firme de avocatură din Franţa, Germania, Italia, Finlanda şi Ucraina.
Potrivit organizatorilor, românul Florentin Ţuca a câştigat premiul cel mare Managing Partner-ul Anului din Europa "pentru ritmul neobosit şi modelul inspiraţional de management".
Titlul Managing Partner-ul Anului din Europa se acordă managerului care a dovedit calităţi remarcabile de lider, ale cărui viziune şi gândire strategică au contribuit la dezvoltarea şi succesul firmei, la îmbunătăţirea relaţiei cu clienţii, atragerea de mandate şi clienţi noi, transformarea culturii organizaţionale etc.
"E un premiu extrem de onorant, evident. Deşi sună ca recunoaştere individuală, el reprezintă, de fapt, un Oscar colectiv, certificarea performanţelor de grup ale partenerilor mei. Nu e premiul meu, e medalia de aur a echipei!", a spus Florentin Ţuca, în cadrul ceremoniei de joi seara de la Monte Carlo.
La ceremonia de premiere The Lawyer European Awards 2012, dedicată elitei juridice de pe bătrânul continent, au participat 88 de firme de avocatură independente şi internaţionale, care au concurat în acest an pentru cele mai prestigioase distincţii conferite comunităţii juridice din Europa. Au fost decernate 19 trofee firmelor de avocatură care au înregistrat performanţe remarcabile în decursul ultimului an, precum şi liderilor care, prin decizii strategice şi management vizionar, au avut un aport semnificativ în evoluţia şi dezvoltarea business-ului în ultimele 12 luni.
Ţuca Zbârcea & Asociaţii intrase în cursă pentru două premii, şi anume Firma de Avocatură a Anului în România şi Managing Partner-ul Anului din Europa. Aceste nominalizări urmează succesului înregistrat în 2010 prin câştigarea trofeului Firma de Avocatură a Anului în Europa de Est şi Balcani în cadrul aceleaşi competiţii.
Florentin Ţuca are o experienţă de 19 ani în domeniu, este specializat în drept societar, concesiuni şi PPP, precum şi fuziuni şi achiziţii/privatizări. De asemenea, el deţine o bogată activitate de reprezentare în proceduri de arbitraj intern şi internaţional, cu deosebire speţe rezultând din încălcarea diverselor tratate bilaterale privind protecţia reciprocă a investiţiilor. Acesta a coordonat echipa de avocaţi care a reprezentat cu succes România în trei dosare de arbitraj în faţa Centrului Internaţional de Reglementare a Diferendelor Relative la Investiţii (ICSID) de la Washington, valoarea despăgubirilor pretinse de reclamanţi depăşind 700 milioane de dolari.
Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii include numeroase companii naţionale şi multi-naţionale, importante instituţii financiare, precum şi autorităţi publice şi instituţii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienţi se numără Erste Bank / Banca Comercială Română (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucureşti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.
Sursa: Agerpres