"Sunt datorii acumulate în perioada de criză. Am tot plătit și s-au redus simțitor. A fost o societate de avocatură, deținută împreună cu șoția. De când sunt Avocatul Poporului m-am retras din firmă, ea a rămas cu un cabinet de avocatură. În perioada de criză s-au adunat toate. Mai puțini clienți, au crescut mult dobânzile la bancă, unde avem un credit pentru construcția unei locuințe. Așa s-au creat aceste datorii. S-au plătit și multe penalități. În ritmul ăsta sper că, într-un timp relativ scurt, să achităm integral. Nu am făcut nicio secundă evaziune fiscală. Suntem datori pentru că suntem cinstiți", a declarat, pentru Capital, Victor Ciorbea.

Citiși și: Viu sau mort, de Fiscul românesc nu scapi. Dan Grigore Adamescu, pe lista datornicilor la stat

Anul trecut, acesta a explicat că datoriile sunt din perioada în care a fost asociat la "Societatea Civilă Profesională de Avocaţi Ciorbea Victor & Ciorbea Lacrima", precizând că în ultimii zece ani a plătit statului 1.600.000 de lei.

Victor Ciorbea este astăzi Avocatul POporului. În anul 1996 a deținut pentru scurt timp funcția de primar general al Bucureștilor, ales din partea CDR. Între 12 decembrie 1996 și 30 martie 1998 a ocupat funcția de prim-ministru al României.