Avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi a vorbit despre modul în care cooperează criminalul cu anchetatorii. Acesta a declarat că Dincă este cooperant, ajutând efectiv la găsirea probelor și nu are nici un motiv să-și schimbe declarațiile.

”Eu nu cunosc la momentul actual dacă își menține declarațiile, dar cred că nu are niciun motiv să își schimbă declarațiile. El nu a mințit, practic am văzut că se afirmă în mod nefondat că el conduce ancheta. El e singurul care știe ce a făcut și îi conduce pe anchetatori acolo. Nu anchetatorii să îl conducă pe el. E un aspect care cred că ar trebui lămurit.

În bună măsură, ceea ce a zis el, s-a dovedit a fi adevărat. S-au descoperit lucrurile acolo unde el a spus. Nu avem de unde să știm că a trimis anchetatorii pe piste greșite. El a colaborat cu organul judiciar și s-au găsit niște probe și asta arată că a dat un ajutor efectiv. Probe s-au găsit chiar de la început, iar el a colaborat.

Am vorbit cu Gheorghe Dincă vineri. El are o atitudine cooperantă, unii dintre anchetatori aveau dubii, alții îl credeau, așa cum e și în presă. El a dat detalii în declarațiile sale, apoi s-a făcut o conducere în teren.

Se poate întâmpla ca inculpatul să mintă, adică să nu zică adevărul în proporție de 100%. Dincă e extrem de obosit. Sunt niște condiții foarte grele și pentru polițiști și pentru inculpat. Dincă primește apă, dar aia se încălzește la un moment dat, e o problemă. Nu au frigider acolo, apa aia e caldă, sper să își facă ceai. Ceai se poate bea. Asta pot să o spun sigur că o știu și eu.

Ce pot spune din discuția cu el e că tot ce a spus cu privire la conducerea din teren a fost elocvent. Ați văzut că s-au găsit probe. Dincă nu le știe după nume, ci după perioade. Eu am remarcat acest lucru de la audieri.”, a spus Claudiu Lascoschi.