„În cazul în care discuțiile pe care le voi avea cu Fredy Robinson nu se vor încheia pozitiv, se va ajunge la un proces (în Israel, n.red.) pe care Mircea Lucescu are toate șansele să îl câștige, întrucât nu s-au respectat detaliile tranzacției”, a declarat avocatul Cătălin Dancu pentru Capital, care a precizat ca se va întoarce în țară la începutul săptămânii viitoare.

Mircea Lucescu a vândut, în 2003, firmei Kolal BV, înregistrată în Olanda, pachetul majoritar de acțiuni al Companiei Române de Asigurări – Societate de Asigurare – Reasigurare (Croma) SA. Tranzacția a fost garantată de Fredy Robinson. La acea vreme, antrenorul român deținea un pachet de acțiuni de 99,8%, iar în urma înțelegerii a păstrat doar 6% din acțiuni, pe care le deține și în prezent. Acordul semnat prevedea ca Lucescu să-și primească banii pe acțiunile vândute, eșalonat, într-o perioadă de zece ani. Înțelegerea nu a fost însă respectată de Fredy Robinson, astfel că Mircea Lucescu mai are de recuperat o suma de 100.000 de euro, pentru care a inaintat o acțiune în justiție. Marți a avut loc un nou termen în acest proces, care durează de câțiva ani.

Potrivit datelor Registrului Comerțului, Fredy Robinson deține în nume propriu 1% din acțiunile Croma, iar 82% aparțin Kolal BV. De asemenea, omul de afaceri israelian Mendelson Assaf Dany deține 1%, iar Blocul Național Sindical are o participație de 10%.

Pe lângă acțiunile Croma, Mircea Lucescu figurează ca acționar în alte zece companii, între care Mercator SRL, Romradiatoare SA, Neli Voyages SRL și Merpan SA.

Te-ar putea interesa și: