RAC furnizează asistenţă în caz de defecţiune a maşinilor pentru clienţii Aviva şi oferă garanţii auto extinse.

În 2005 Aviva a plătit pentru achiziţionarea RAC 1,1 miliarde de lire sterline.

Vânzarea face parte din strategia Aviva de a se concentra pe segmentul de asigurări şi economii, iar suma obţinută va fi folosită pentru continuarea investiţiilor pe pieţele prioritate, a anunţat asiguratorul britanic.

La bursa din Londra, acţiunile Aviva au crescut joi dimineaţă cu 0,9%, la 433 penny.

Tranzacţia dintre Aviva şi Carlyle Group urmează să fie finalizată în septembrie.

Asiguratorul britanic a anunţat recent că vânzările totale în primul trimestru din 2010 au scăzut cu 9% deoarece avansul pe segmentul primelor brute subscrise a fost compensat de declinul vânzărilor la poliţele de economii, în special în Italia şi Statele Unite.

În perioada ianuarie-martie 2011, vânzările globale ale Aviva au scăzut la 11,45 miliarde de lire sterline (18,6 miliarde de dolari), de la 12,64 miliarde de lire sterline în perioada similară din 2010.

Grupul Aviva are 45.000 angajaţi şi peste 53 milioane de clienţi în 28 de ţări din întreaga lume. Grupul este lider în asigurări de viaţă şi pensii în Europa. Grupul are fonduri în administrare de peste 379 miliarde de lire sterline.

Aviva Grup România include două companii: Aviva Asigurări de Viaţă şi Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat. Aceasta şi-a început activitatea de asigurări de viaţă în România în 2000, având în prezent un portofoliu de peste 50.000 de clienţi (excluzând asigurările credit life) şi fonduri în administrare de 27 milioane de lire sterline.
SURSA: Agerpres