Locurile sunt limitate, iar cursele trebuie reprogramate până la 13 februarie. Serviciile adiţionale cum ar fi bagajul de cală, prioritate la îmbarcare etc vor fi tarifate suplimentar. „Fiind cel mai mare operator aerian în Europa Centrală şi de Est considerăm că este important să ajutăm pasagerii ale căror planuri de călătorie au fost întrerupte de deciza Malev de a suspenda operaţiunile. În trecut, am furnizat suport în mod similar pasagerilor care au rămas blocaţi din cauza unor transportatori aflaţi în dificultate şi vom continua să ne oferim sprijinul în acest mod. Ne vom dezvolta în continuare în regiune, întrucât suntem aici pentru a oferi pasagerilor noştri o experienţă de călătorie de încredere, spre beneficiul şi satisfacţia acestora”, a declarat György Abrán, Director Comercial Wizz Air.
Din România, Wizz Air va lua pasagerii Malev de la Cluj-Napoca, București și Târgu Mureș. Însă, zborurile operatorului low cost vor fi efectuate de pe aeroportul din Târgu Mureș.
Compania aeriană ungară Malev şi-a întrerupt toate operaţiunile vineri începând cu ora locală 06:00, relatează agenţia de presă MTI.
Boardul conducător al operatorului aerian a decis sistarea activităţii pentru a reduce pierderile financiare, se precizează într-un comunicat. În conformitate cu această decizie, toate serviciile au fost întrerupte după 66 de ani de activitate continuă, conform aceleiaşi surse.

În replică la rapoartele recente despre companie, mai mulţi subcontractori şi-au pierdut încrederea şi au solicitat să le fie plătite serviciile în avans, a explicat managerul Lorant Limburger. Această situaţie a accelerat cheltuielile până la un nivel de nesuportat pentru companie, a adăugat el.

De asemenea, în contextul unei decizii recente a Uniunii Europene defavorabile transportatorului ungar, acesta nu mai este capabil să asigure resursele necesare pentru funcţionarea companiei, a mai spus Limburger în comunicat. Compania a afirmat că pasagerii cu bilete deja cumpărate vor fi informaţi de angajaţi ai departamentului de relaţii cu clienţii în legătură cu aranjamente alternative de călătorie şi eventuale compensaţii.

Pe de altă parte, Ministerul ungar al Dezvoltării Naţionale a anunţat marţi că executivul de la Budapesta ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că toţi pasagerii Malev vor fi în siguranţă indiferent de circumstanţe.