Alertă totală în mai multe localităţi din judeţul Dolj după ultimul anunţ al celor de la Direcţia de Sănătate Publică. Este o mare problemă cu apa de la robinet. Peste o jumătate din localităţile doljene au rămas fără apă potabilă, iar oamenii au fost sfătuiți să nu bea deloc.

Avertisment teribil pentru mii de români

Avertisment teribil pentru mii de români după ce la ultimul control s-a descoperit că apa este contaminată cu bacterii periculoase. În pericol sunt 51 de localităţi din judeţul Dolj în care apa nu este potabilă. Oamenii au fost sfătuiţi să nu consume apă şi să o folosească doar pentru uz menajer.

51 dintre localităţi înseamnă mai mult de jumătate dintre localităţile din mediul rural, în care apa nu este bună de băut. Inspectorii de la Direcţia de Sănătatea Publică au descoperit faptul că este contaminată cu bacteorii periculoase, dar şi că sunt depăşiri mari ale normelor de nitriţie şi nitraţi din apa care li se livrează prin reţeaua de alimentare publică cu apă.

Ne omoară cu zile

S-a întâmplat de mai multe ori ca după ce au consumat apă de la robinet oamenii să se simtă rău şi să prezinte simptome ale unor infecţii pe care le dau aceste bacterii. Este vorba despre e-coli. Oamenii au avut greaţă, vărsături şi o stare alterată generală.

Cei de la DSP au dat amenzi şi avertismente şi au ceru administratorilor reţelelor de distribuţie să reziolve de urgenţă această situaţie. Este vorba însă de investiţii uriaşe pe care unele primării nu şi le permit. E puţin probabil să vorbim de o rezolvare, unde întreg sistemul a fost prost proiectat.

Oamenii se alimentează de la cişmele de la jumătate de oră distanţă. Prea puţini îşi permit să cumpere apă îmbuteliată şi să facă teste pentru apa din fâtâni şi din puţurile pe care le deţin, potrivit observatornews.ro.