Pandemia de coronavirus lovește crunt România. În fiecare zi avem parte de mii de oameni infectați, iar totul pare că a scăpat de sub control. Un fost premier spune că trebuie să ne așteptăm la ce e mai rău.

Avertisment crunt al unui fost premier!

Șeful ProRomânia, Victor Ponta, devăluie că, deși această pandemie a apărut în urmă cu nouă luni și nu se poate spune că ne-a luat pe nepregătite, discutăm tot de alegeri și de calculele de după scrutin.

„Ce este important este că această pandemie n-a apărut ieri sau duminică și ne-a luat așa pe nepregătite – a apărut în urmă cu nouă luni și faptul că noi în continuare vorbim tot de alegeri, de cine se alege și ce majoritate, și cum va fi, dar nu luăm măsurile necesare, asta ne costă vieți omenești și ne costă pierderi economice.

Mai vreau să spun un singur lucru – eu cred că vor fi alegeri pe 6 decembrie și e bine până la urmă să fie alegeri. Cred că oamenii acum ascultă, ne ascultă pe noi toți, ne evaluează, ne cred, nu ne cred și au de ales – nu doar senatori și deputați, ci de fapt cine să conducă România în perioada următoare.

Sunt trei candidați anunțați, domnul Orban de la PNL, domnul Cioloș de la… eu le zic URSS celor de la USR, și cu mine de la Pro România. Oamenii pot să evalueze și să decidă, și să avem un guvern care să se ocupe doar de economie și de combaterea pandemiei, nu de campanie electorală”, a declarat Victor Ponta, conform B1 TV.

După ce a afirmat că le zice URSS celor de la USR, Victor Ponta a fost întrebat de Silviu Mănăstire dacă nu cumva era prieten cu Dacian Cioloș, dar președintele Pro România a negat vehement. „Nu, n-a fost niciodată. În 2015, când colegii mei de la PSD l-au votat ca prim-ministru, eu nu l-am votat și am spus că este o greșeală, dar e dreptul lor, e normal să aibă un candidat.

Eu spun așa, pentru că noi suntem partidul Pro și USR e partidul contra – de multe ori, stau în Parlament și nu știu dacă să râd sau să plâng când îl văd pe domnul Roman ce bătălii are cu cei de la USR / URSS și mă gândesc că peste o lună spun că guvernează împreună. Eu sper un singur lucru – să avem un guvern mai competent, care să ia măsuri pentru economie și pentru combaterea pandemiei, și să lăsăm campania electorală și bătăliile electorale de o parte”, a spus Victor Ponta.

Ponta mai spune că actuala criză este mai mare decât cea din urmă cu un deceniu. „Eu cred că suntem într-o criză atât de mare, mai mare decât cea din 2010-2011, când dușmanii tradiționali PSD și PNL ne-am unit în USL. Domnul Orban mă susținea, m-a votat atunci ca prim-ministru.

Acum, criza este mai mare. Cred că nimeni nu este deținătorului absolut și al tuturor soluțiilor, și cred că după 6 decembrie trebuie într-adevăr să scoatem țara din criză fiecare cu ce poate mai mult sau ce știe, iar domnul președinte Iohannis trebuie să ne pună pe toți la masă, nu doar pe unii”, a mai adăugat Victor Ponta, președintele Pro România.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea