Comentariile lui Ehrsam vin după ce Bitcoin a continuat să scadă în valoare în ultimele zile, după o scurtă creștere, în urma mai multor mesaje pe Twitter postate de fondatorul Tesla, Elon Musk.

Anunţ de ultim moment despre criptomonede

„Oamenii vor încerca tot felul de lucruri”, a declarat Ehrsam pentru Bloomberg. „Vor fi milioane și milioane de criptomonede și cripto-active, precum milioane și milioane de site-uri web. Majoritatea nu vor funcționa”, a adăugat el.

În prezent, valoarea totală combinată a pieței criptomonedelor a scăzut cu până la 1 trilion de dolari, din mai 2021, situându-se la puțin sub 2 trilioane de dolari.

Care este valoarea Bitcoin?

Valoarea Bitcoin se mișcă în prezent într-un tipar cunoscut sub numele de „Death Cross”, în care media de 50 de zile scade sub media de 200 de zile.

Trebuie însă remarcat faptul că ultima dată când acest tipar a fost observat, în martie 2020, a avut ca rezultat o creștere uriașă a prețurilor, înregistrându-se o creștere semnificativă atât a valorii Bitcoin, cât și a altor valori ale criptomonedei.

De asemenea, Ehrsam a cerut în mod specific investitorilor să nu-și protejeze pariurile pe piața NFT, având în vedere că experții cred că bula ”Non Fungible Token” a izbucnit.

Mai exact, el a comparat boom-ul NFT-urilor cu primele zile ale internetului, în care zeci de startup-uri din Silicon Valley au fost supraevaluate, pentru ca ulterior să se închidă. Ehrsam spune că majoritatea NFT-urilor vor fi inutile în deceniul viitor: „Aș merge atât de departe încât aș spune că 90% din NFT-uri probabil că vor avea valoare mică sau deloc în trei până la cinci ani”. Dacă bula nu a izbucnit deja, va avea loc în curând, avertizează el.