‘În industria chimică şi petrochimică, metalurgie, construcţia de maşini, industria sticlei, mobilei şi în industria orizontală (distribuţie şi sectoare conexe – n.r.) sunt în pericol 500.000 de locuri de muncă. În industria metalurgică cifra de afaceri a scăzut cu 23% în primul trimestru din 2013. Marile lanţuri de magazine şi-au redus vânzările cu 30%’, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, Vasile Turcu, membru în consiliul director al FIA 2013.

Ioan Niculae, preşedintele Consiliului Investitorilor Români (CIR), structura de reprezentare a FIA, a afirmat că în industria chimică sunt în pericol 57.000 locuri de muncă din cauza creşterii cu 37% a preţurilor în domeniul energiei în 2013, la energia electrică, gaze naturale şi transportul gazelor naturale.
Niculae a spus că noua structură – CIR – doreşte un dialog cu guvernul pe trei teme principale – energie, impozit forfetar şi TVA, pentru a evita scăderea dramatică a locurilor de muncă.

El a precizat că din cei 4,2 milioane angajaţi din România, 57% sunt susţinuţi de capitalul românesc, dar din primele 100 de mari companii pe piaţa autohtonă companiile româneşti nu sunt mai multe de cinci.

Componenţa CIR a fost stabilită vineri şi cuprinde 11 membri – Ioan Niculae, Radu Enache, Ştefan Vuza, Viorel Cataramă, Dragoş Dragoteanu, Radu Timiş, Bogdan Bosânceanu, Niculae Duşu, Mihai Sofian, Dragoş Bâlteanu, Valeriu Blidar şi Adina Niculae.

Sursa: Agerpres