Cele 7 stații de reîncărcare pentru mașinile electrice au fost amplasate în 3 parcări din sectorul 4 al Capitalei. O aplicație gratuită îi va ajuta pe proprietarii autoturismelor să afle ce stație este liberă și le va indica gradul de încărcare.

“Înregistrăm azi o premieră, chiar dacă este una timidă, este una importantă, pentru aplicarea atât a Planului de Mobilitate Urbană din Capitală, cât și a Planului Integrat de Calitate a Aerului, și inaugurăm șapte stații de încărcare a mașinilor elecrice, în trei parcări de pe raza sectorului 4. Timp de doi ani, Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Energetica, va amplasa 300 de astfel de stații de încărcare pentru mașinile electrice, programul valorând în total 15 milioane de euro”, a declarat, vineri, primarul general, Gabriela Firea, care a aprticipat la inaugurarea stațiilor de la Palatul Copiilor. Potrivit edilului, în București sunt doar 900 de mașini electrice.

“Până la jumătatea anului viitor vom mai monta încă 40 de stații pentru încărcarea mașinilor electrice, în câteva punce ale Capitalei, și mă refer la Piața Victoriei, la Piața Universității, la Obor, La Alba Iulia, la Ateneu, la Operă. În România nu sunt foarte multe, din păcate, mașini electrice, în jur de 1600, dintre care 900 sunt în Capitală, dar cred că acest început, timid, trebuie să fie unul simbolic și trebuie să fie de durată pentru că este o necesitate (…) Treptat, trebuie să renunțăm la toate tipurile de autovehicule care sunt poluante”, a mai declarat Gabriela Firea.

Cele șapte stații au fost deschise în următoarele zone: 4 stații în parcarea din Str. Pridvorului, intersecție cu Str. Secerei, 2 stații în parcarea din str. Izvorul Rece si o stație în parcarea din str. Racoviță (lângă depoul Societății de Transport București).

Potrivit reprezentanților PMB, o încărcare durează, la o stație cu încarcare rapidă, între 40 de minute și 2 ore, în funcție de mașină, iar la stația normală, între trei și 6 ore. Costul pentru o încărcare completă este de 30 de lei.