Liviu Dragnea a precizat că această bogăție este reprezentată de apele termale „vindecătoare.” Liderul PSD a anunțat că redevența pentru apele termale va fi de 0%.

Doamna prim-ministru mi-a spus că intenţionează să adopte o ordonanţă de urgenţă privind reducerea TVA-ului la serviciile hoteliere de la 9 la 5%, la parcurile de agrement şi de wellness de la 19 la 5%, iar redevenţa pentru apele termale să meargă la 0%. Ungaria are 0%. Noi avem o bogăţie inimaginabilă în ceea ce priveşte apele termale, tămăduitoare. Sunt 31 de staţiuni de interes naţional în România, cred că sunt douăzeci şi ceva de staţiuni balneo-climaterice, a declarat Liviu Dragnea.

Pe 23 octombrie, Ministerul Economiei a postat pe portalul propriu proiectul de lege privind „Reglementarea sistemului de redevenţe al concesiunilor resurselor minerale, petroliere şi hidrominerale”. Potrivit notei de fundamentare, legea croită conform Programului de guvernare al PSD vizează sistematizarea redevenţelor în funcţie de amplasarea zăcământului (pe uscat sau pe platoul maritim) şi separarea lor în funcţie de tipul resurselor (minerale, hidrominerale şi petroliere).

Modificarea modului de calcul a redevenţelor a obligat edilii din Oradea şi Beiuş să sisteze investiţiile în domeniu. Conducerea municipalităţii orădeane se mai gândeşte dacă va încălzi zona Nufărul pe apă geotermală printr-un proiect european de 21,5 milioane euro.