”Iată dovada că bugetul construit de infractorii din PSD – ALDE pentru 2019 este un buget cu bani falși! Primele date certe privind finanțele publice arată că bugetul din acest an a fost falsificat grosolan.

Datele privind execuția bugetară din prima lună a anului aruncă în aer bugetul asigurărilor sociale de stat. Plata pensiilor și a altor prestații sociale în acest an este pusă în pericol.

Bugetul asigurărilor sociale înregistrează un deficit după prima lună de 1,27 miliarde de lei în timp ce bugetul asigurărilor sociale propus și adoptat de PSD și ALDE avea un excedent bugetar de aproape 3 miliarde de lei.

Nici vorbă de excedent la bugetul asigurărilor sociale, așa cum estimau #analfabeții cu ”cifrele pe masă”, ci deficit, după doar prima lună a anului. Adică, deja din ianuarie, veniturile nu acoperă cheltuielile bugetului asigurărilor sociale de stat.

Acum se înțelege mai bine de ce Liviu Dragnea a schimbat sursa de finanțare la amendamentul PNL pentru majorarea alocațiilor pentru copii de la excedentul bugetului asigurărilor sociale la deficitul bugetului general consolidat.

Răspunsul este simplu: pentru că infractorii Dragnea și Vâlcov știau că excedentul bugetului de asigurări sociale NU EXISTĂ și că bugetul de stat pentru 2019 este un buget fals.

Singurul beneficiu al acestui buget este majorarea alocațiior pentru copii, impusă de PNL, iar sumele necesare au fost cuprinse în buget și sunt obligați să le majoreze de la 1 martie așa cum au majorat indemnizațiile pentru parlamentari de la 1 ianuarie chiar dacă bugetul nu era adoptat.”, arată Ionel Dancă.