Cu toate că, până în acest moment, James Gianopulos, co-preşedinte şi CEO al Fox Features, nu a vrut să facă publică valoarea bugetului alocat acestui film, un articol apărut în „The Wall Street Journal” estimează că suma s-ar putea plasa în jurul valorii de 300 de milioane de dolari. „Este cel mai scump film pe care l-am produs vreodată, însă previziunile foarte optimiste arată că banii au fost bine cheltuiţi”, spune Gianopulos.

În cazul în care suma vehiculată în presa americană este una reală, atunci „Avatar” nu va fi doar cel mai scump film din istoria Fox Features, ci şi cel mai scump film produs vreodată. Conform boxofficemojo.com, „Pirates of the Caribbean: At World’s End” este până acum filmul cu cel mai mare buget din istorie, 300  milioane de dolari.

În istoria celor de la Fox, cea mai scumpă producţie a fost „Titanic”, care a absorbit, în 1996, un buget de 200 de milioane de dolari.

Pe 18 decembrie, în cinematografele din România

„Avatar” spune povestea unui veteran de război pe nume Jake, trimis să înfiinţeze o colonie umană pe o planetă îndepartată numita Pandora, locuită de de o rasă umanoidă, Na’vi, o veche civilizaţie deloc încântată de oaspeţi. Scopul acestei baze este de a extrage şi de a folosi cât mai multe dintre resursele minerale foarte numeroase ale planetei. Între timp, tânărul Jake se îndrăgosteşte de Neytiri, o localnică.

Din distribuţia filmului regizat de James Cameron fac parte Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, CCH Pounder, Peter Mensah, Laz Alonso, Wes Studi, Stephen Lang sau Matt Gerald. Filmul va apărea pe marile ecrane din 18 decembrie, atunci când va fi lansat şi în România.