'În aceeaşi zi în care CNADNR lansează în licitaţie studii de fezabilitate pentru 10 trasee de autostradă, între care nu se regăseşte însă şi autostrada Sibiu-Piteşti, ministrul Şova ne anunţă triumfalist că în 2017 vor fi gata tronsoanele din cele două capete ale autostrăzii Sibiu-Piteşti, iar în 2019 va fi finalizată integral. Cum am putea să îl mai credem pe ministrul Şova, mai ales că ne ameninţa încă de la audierile din luna martie că va fi scos la licitaţie studiul de fezabilitate pentru Sibiu-Piteşti, dar anunţul nu a fost nici până acum publicat?', a declarat vicepreşedintele PDL.

Potrivit acestuia, nici în memorandumul aprobat de Guvern în ceea ce priveşte construcţia autostrăzilor din fonduri europene autostrada Sibiu-Piteşti nu se regăseşte integral că beneficiar al banilor alocaţi pentru perioada 2014-2020.

'Este evident că premierul Ponta şi ministrul Şova încearcă să ascundă faptul că nu au de gând să construiască integral această autostradă, preferând să direcţioneze fondurile europene către autostrăzile care trec prin curtea baronilor PSD şi către studii de fezabilitate care vor expira în doi ani', a susţinut Nazare.

Ministrul Dan Şova a declarat joi, că speră să înceapă în noiembrie-decembrie licitaţiile de lucrări pentru cele zece tronsoane de autostradă, în lungime totală de 995 kilometri, pentru care Ministerul Transporturilor a anunţat că a publicat în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP) anunţurile de participare în vederea realizării studiilor de fezabilitate.