'Contractul va avea o durată de implementare de 17 luni şi a fost atribuit prin procedura de licitaţie publică deschisă, conform OUG 34/ 2006, Asocierii Aecom Ingenieria SRL – Consitrans SRL – Search Corporation SRL (Lider deasociere – Aecomingenieria SRL). Valoarea estimată a contractului este de 16.313.855,49 lei fără TVA', se arată în comunicatul CNDNR.

Potrivit sursei citate, finanţarea proiectului este asigurată din Fonduri Europene pentru Dezvoltare Regională (FEDR 85%) şi bugetul de stat (GOR 15%).

'Obiectivul general este îmbunătăţirea competitivităţii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieţii interne cu scopul de a crea condiţiile pentru creşterea volumului investiţiilor, promovarea transportului durabil şi a coeziunii în reţeaua de drumuri europene', se mai spune în comunicat.

CNADNR precizează că proiectul Autostrada Sibiu-Făgăraş 'va deservi în condiţii bune, traficul de tranzit internaţional, de mărfuri şi persoane de pe teritoriul României şi are ca scop asigurarea infrastructurii de bază necesară cererii de transport în creştere, asigurând un grad ridicat de siguranţă a traficului rutier'.

AGERPRES