Autostrada Cernavodă-Constanţa va fi finalizată până la sfârşitul anului 2011, dar şoferii vor putea circula pe acest tronson pe un singur fir, probabil din iunie 2011, când vor fi încheiate şi lucrările la calea ferată Bucureşti-Constanţa, a declarat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

„Noi putem să terminăm cele trei porţiuni de autostradă care ne mai despart, adică Cernavodă – Medgidia, Medgidia – Constanţa şi Centura ocolitoare a Constanţei măcar la nivelul la care să se poată circula poate pe un singur fir, să nu mai iasă nimeni de pe traseul ăsta, în luna iunie anul viitor, urmând să terminăm până la sfârşitul anului, complet, cu toate dotările, cu parapeţi, cu lucruri de genul ăsta”, a spus Berceanu, la Constanţa, după ceremonia prilejuită de Ziua Marinei.

El a menţionat că lucrările la tronsonul Medgidia – Constanţa sunt „puţin rămase în urmă” şi că intenţionează să efectueze mai multe vizite, poate împreună cu premierul Emil Boc, pentru impulsionarea lucrărilor.

„Din cele trei consorţii care lucrează, două dintre ele stau foarte bine, din păcate este puţin mai oarecum rămas în urmă cel de la mijloc. Am fost de mai multe ori, o să mai merg, probabil o să vin împreună cu premierul să mai accelerăm lucrurile acolo. Şi ei şi-au luat tot felul de angajamente. Nu este numai vina lor, am avut o porţiune pe care s-au descoperit nu ştiu ce vestigii arheologice care ne-a făcut până la urmă să ne pierdem orice răbdare şi să schimbăm traseul autostrăzii pe vreo 5 kilometri care sigur că a întârziat aceste chestiuni. Avem o pădurice care e în Natura 2000 şi de care nu ne putem atinge, dar care în mijloc are o unitate militară. De un an şi ceva facem tot felul de încercări de a găsi o formulă să rezolvăm situaţia”, a spus Berceanu.

SURSA: Mediafax