Autoritățile din Republica Moldova reacționează la imaginile în care apar Maia Sandu și Ilan Șor

În imaginile respective apare președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și Ilan Șor, deputatul condamnat la închisoare pentru escrocherie și dat în căutare.

De asemenea, reprezentanții PCCOCS au explicat că „până la moment, pe adresa instituției nu a parvenit vreo sesizare cu privire la pretinsa denigrare a imaginii, ce ar rezulta inclusiv din trucarea unor date în ajunul alegerilor parlamentare din iulie curent”.

Informațiile transmise de autoritățile din Republica Moldova

„În legătură cu informațiile difuzate miercuri seara la emisiunea „Secretele puterii” de la Jurnal TV cu privire la un fișier cu imagini video pretins extrase dintr-un calculator ce ar fi fost ridicat în cadrul unor percheziții într-un local, efectuate de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), instituția precizează următoarele:

1. La data de 7 iulie curent, PCCOCS de comun cu SIS, au efectuat percheziție în dosarul inviolabilității vieții personale a unui judecător. Aceasta a fost desfășurată la unul dintre figuranții care au organizat activitatea infracțională în privința judecătorului. Alte acțiuni de urmărire penală pe adresa indicată nu s-au efectuat.

2. În cadrul percheziției la fața locului NU au fost ridicate calculatoare, ci doar două telefoane mobile, care, conform procedurilor legale, au fost transmise pentru efectuarea constatărilor tehnico-științifice.

3. Până la această etapă, rezultatele acestor expertize nu au fost prezentate de instituția responsabilă, solicitată de către procurori.

4. Fiind unica autoritate responsabilă de gestionarea dosarului respectiv, Procuratura nu a identificat în activitatea proprie și probatoriul acumulat temeiuri de a se autosesiza asupra vreunei fapte infracționale, decât cele investigate conform legii.

5. Până la moment, pe adresa instituției nu a parvenit vreo sesizare cu privire la pretinsa denigrare a imaginii, ce ar rezulta inclusiv din trucarea unor date în ajunul alegerilor parlamentare din iulie curent”, este transmis într-un comunicat al PCCOCS.