Cel mai nou brand auto de lux sosit pe piata europeana, Infiniti, a anuntat recent partenerii pe care ii va alege pentru a reprezenta marca. In Romania, importatorul bolizilor Infiniti va fi AutoItalia Group.

 

Conform unui comunicat al companiei, intrarea oficiala pe piata noastra va avea loc in ianuarie 2009, odata cu statele incluse in a doua faza a expansiunii Infiniti in Europa. In afara Romaniei, in aceasta faza vor fi incluse si state precum Suedia, Cehia, Israel si tarile baltice.

 

Primele state europene care vor importa oficial marca Infiniti sunt Franta, Spania si Italia alaturi de alte sase, iar comercializarea va demara in octombrie 2008.

 

Desi decizia celor de la Infiniti de a nu utiliza in Europa reteaua de dealeri si importatori ai marcii sora Nissan pare ciudata, ea a fost luata tocmai pentru a separa imaginea celor doua branduri.

 

Astfel, Infiniti va beneficia de showroom-uri dedicate in care produsele sale de lux nu vor fi alaturate altor vehicule. Acesta pare a fi si motivul pentru care pe piata autohtona a fost preferata compania AutoItalia si nu Nissan Romania importatorul Nissan. Faptul ca AutoItalia are deja experienta in domeniul vanzarilor de vehicule de lux in Romania, gratie brandului Maserati, a fost, de asemnea, determinant.

 

Intrigati de aceasta decizie am solicitat cateva lamuriri de la importatorul autohton AutoItalia, companie care are acum in subordine marcile Alfa Romeo, Fiat, Lancia, SsangYong, Maserati si motocicletele Honda. Fara a dori sa intre in detalii, reprezentantii AutoItalia Group „confirma parteneriatul cu marca Infiniti, incepand cu anul 2009”.

 

Data: 26 februarie 2008

 

Sursa: Infiniti