Vienna Stock Exchange (VSE) a anunțat un program ambițios de listări pentru acest an, principalele ținte fiind companiile din portofoliul statului austriac.
Studiul „The Privatization Potential of State-owned Enterprises” realizat de Economica Institute for Economic Research a arătat că statul ar putea privatiza parțial (prin oferte publice inițiale IPO) companii regionale din sectorul de energie și din transport (păstrând un pachet de 25% plus o acțiune, adică controlul managerial) cu o valoare totală de 19,9 miliarde euro. La acestea se adaugă oferte publice secundare pentru societățile care sunt deja listate, de pe urma cărora ar putea strânge încă 3,9 miliarde euro.

„Privatizările parțiale efectuate prin VSE în ultimele două decade au avut foarte mult succes și au contribuit la atractivitatea pieței de capital austriece pentru investitori și alți emitenți”, a declarat Michael Buhl, membru în cosiliul de conducere al bursei, care a adăugat că „ar fi bine, totuși, ca politicienii să dea semnale pozitive referitoare la o strategie proactivă de privatizare.”

Ultima ofertă publică inițială de la VSE a avut loc în octombrie 2007, iar conducerea bursei speră să recupereze o bună parte din terenul pierdut în acest an. Michael Buhl nu a nominalizat companiile ce urmează să se listeze, însă a declarat că cel puțin două IPO majore vor avea loc în prima jumătate a anului.