Compania, parte a grupului elen Lykos, a inaugurat prima fabrică de carduri cu cip (smart cards) din ţară, în urma unei investiţii de 25 de milioane de euro. Producţia acesteia a început în urmă cu două săptămâni. 80% din volumul de carduri realizat în Bucureşti va fi exportat către peste 35 de ţări.

Compania estimează pentru finalul acestui an o cifră de afaceri netă de 10,5 milioane euro şi un profit de 1,9 milioane euro.

”Sperăm se recuperăm investiţia în 3-5 ani, iar de anul viitor vom ajunge la capacitate maximă de 140 – 150 milioane de carduri pe an. Fabrica are 15.000 metri pătraţi, iar întregul teren este de 85.000 metri pătraţi. Printre clienţii români se numără Banca Comercială Română (BCR), Raiffeisen Bank şi Piraeus Bank”, a spus Hense, citat de Agerpres.

În legătură cu o eventuală extindere a fabricii, având în vedere terenul disponibil, acesta a spus că exista posibilitatea să se întâmple acest lucru dar nu există momentan planuri în acest sens.

Potrivit oficialilor companiei, numărul de angajaţi al fabricii va ajunge până la finalul acestui an sau începutul anului viitor la 100.”

Lansarea Austria Card în Bucureşti consolidează planurile noastre de dezvoltare şi creştere ca jucător pe piaţa globală a tranzacţiilor securizate. Fabrica din România reflectă standardele ridicate de calitate a vieţii, inovaţia şi atenţia specială pentru detalii, regăsite atât în operaţiunile fabricii din Viena, cât şi în cunoscutul brand Austria Card. Totodată aceasta oferă un mediu de lucru ideal pentru a atrage talente locale”, a spus Nikolaos P. Lykos, preşedinte şi CEO al Grupului Lykos.

Noua fabrică produce şi personalizează carduri din materiale diverse într-o multitudine de forme, de la cele simple din hârtie şi carton multi-stratificat, la cele din PVC şi materiale ecologice, de la carduri simple de membru şi de loialitate, până la carduri inteligente de plată şi identificare.

Compania îşi desfăşoară activitatea în propria clădire din Bucureşti şi, împreună cu Inform Lykos SA, divizia de documente securizate a Grupului Lykos în România, oferă clienţilor săi soluţii personalizate complete.

Austria Card România este parte a grupului elen Lykos.

Compania Austria Card GmbH este prezentă în ţări precum Austria, Azerbaidjan, Croaţia, Finlanda, Germania, Ungaria, Norvegia, Polonia, Suedia, Turcia şi Ucraina, fiind producător de carduri inteligente securizate destinate atât plăţilor, dar şi pentru industria de telecomunicaţii, pentru clienţi guvernamentali (carduri de identificare) şi cu scop de loializare pe piaţa de retail.

Compania produce mai mult de 75 de milioane de carduri pe an, cu aproximativ 350 de angajaţi. Austria Card este furnizor strategic pentru cele mai mari bănci din Europa Centrală şi de Est.