Audi, care în primele nouă luni ale acestui an a realizat un profit operaţional mai mare decât grupul Volkswagen, a precizat că în 2016 va investi peste trei miliarde de euro în noi uzine şi echipamente. Potrivit precedentului buget, elaborat în urmă cu un an, Audi intenţiona să investească 17 miliarde de euro în perioada 2015 – 2019, adică în medie 3,4 miliarde de euro pe an.

'Cu noul program de investiţii, am vrut să consolidăm poziţia puternică a brandului, dar, în acelaşi timp, am dorit să extindem flexibilitatea financiară prin intermediul unor noi procese şi optimizări de costuri', a declarat directorul financiar de la Audi, Axel Strotbek.

Audi a promis că nu va face economii pe seama creşterii viitoare, ci, mai degrabă, are în plan să examineze în mod individual fiecare decizie de investiţii.

'În consecinţă, consiliul director a decis să amâne cu un an construcţia unui nou tunel aerodinamic', se arată într-un comunicat al Audi.

Decizia Audi vine după ce, în luna noiembrie, Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, a redus cu un miliard de euro programul de investiţii pentru 2016, în urma scandalului de manipulare a testelor de poluare.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce, în luna septembrie, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. AGERPRES