Audi, divizie care este responsabilă pentru 40% din profitul operaţional al Volkswagen, a informat sâmbătă că în următorii cinci ani are de gând să investească o sumă record de 24 de miliarde de euro, cu două miliarde de euro mai mult decât preconiza anterior. Aproximativ 70% din investiţii, sau 17 miliarde de euro, vor fi alocate pentru dezvoltarea de noi modele şi tehnologii, precum noi motoare cu un consum redus de combustibil şi vehicule electrice.

"Am decis să facem din creşterea sustenabilă principala noastră prioritate. De aceea, am decis să facem investiţii mari în domenii inovative, precum mobilitatea electrică, conectivitatea şi construcţiile uşoare", a declarat directorul general Audi, Rupert Stadler.

Audi, al doilea mare constructor mondial de automobile de lux, şi-a propus să-şi extindă gama de modele de la 50 în prezent până la 60 în 2020 şi în acest sens are de gând să cheltuiască peste un miliard de euro pentru construcţia de noi uzine în Mexic şi Brazilia.

În precedentul său plan de investiţii cincinal, elaborat anul trecut, Audi intenţiona să investească 22 de miliarde de euro în perioada 2014 – 2018. Conform noului plan, Audi va cheltui echivalentul a 4,8 miliarde de euro pe an, faţă de 4,4 miliarde de euro, potrivit vechiului plan.

Grupul mamă Volkswagen, cel mai mare constructor auto european şi numărul 2 mondial, a anunţat şi el în luna noiembrie că are de gând să facă investiţii de 85,6 miliarde de euro până în 2019, în încercarea de a-şi detrona rivalul japonez Toyota Motor Corp. din poziţia de cel mai mare constructor de autovehicule din lume.

SURSA: Agerpres