Constructorul german de automobile Audi ar putea achiziţiona zece la sută din pachetul de acţiuni al clubului Bayern Munchen, în schimbul sumei de 100 milioane de euro, anunţă, în ediţia de sâmbătă, cotidianul Bild, citat de Mediafax.

Potrivit Bild, Audi, filială a gigantului Volkswagen, va finaliza în luna octombrie această operaţiune, în urma căreia Bayern şi-ar putea reduce gradul de îndatorare generat de construirea stadionului Allianz Arena, inaugurat în 2005.

Un purtător de cuvânt al firmei Audi a calificat informaţiile din Bild drept „speculaţii”, deşi a recunoscut că firma germană analizează în permanenţă „mijloace de intensificare a parteneriatului cu Bayern”.

Audi este deja partener al clubului Bayern Munchen, constructorul german furnizând maşini jucătorilor acestei echipe în fiecare sezon.

Firma de echipament sportiv adidas deţine, din 2002, zece la sută din capitalul grupării Bayern Munchen, care ocupă locul patru în clasamentul celor mai bogate cluburi, cu o cifră de afaceri de 295,3 milioane de euro.

SURSA: Mediafax