Audi, divizie a grupului Volkswagen, a informat joi că luna trecută vânzările sale globale au crescut cu 6,4% în ritm anual, până la 159.950 de unităţi. Chiar dacă este vorba despre cele mai bune vânzări realizate vreodată de Audi în luna septembrie, rivalul Mercedes-Benz a vândut luna trecută 162.746 de autovehicule, în creştere cu 14% în ritm anual, graţie lansării de noi modele şi cererii solide venită din China.

De asemenea, decalajul dintre Audi şi Mercedes-Benz s-a redus în primele nouă luni ale acestui an la 103.494 autovehicule, comparativ cu 118.100 unităţi în perioada similară a anului trecut. În timp ce Mercedes-Benz profită de cererea mare de care se bucură modelele sale restilizate precum E-Class şi S-Class, Audi a amânat lansarea unor noi versiuni pentru modelele sale A4 şi Q7 pentru 2015.

'Mercedes va reduce şi mai mult decalajul care îl separă de Audi şi BMW în lunile următoare, deoarece are cea mai proaspătă linie de produse', a apreciat analistul Commerzbank, Sascha Gommel.

Cu toate acestea, obiectivul Audi pentru acest an rămâne acela de a-şi creşte vânzările până la 1,7 milioane vehicule, peste recordul de 1,58 milioane vehicule vândute anul trecut. La rândul său, Mercedes-Benz, care a fost devansat de Audi în 2011, are drept obiectiv pentru acest an depăşirea recordului de vânzări de anul trecut, când a vândut 1,46 milioane autovehicule.

Pe termen mediu, atât Audi cât şi Mercedes-Benz vor să treacă înaintea liderului BMW până la finele acestui deceniu.

SURSA: Agerpres