Proprietarii centrului comercial, cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 mp, estimează că în primul week-end va înregistra un trafic de 120.000 de vizitatori, iar în primul an se aşteaptă la un total de 8 milioane de cumpărători. În cadrul acestui proiect a fost deschis cel mai mare hipermarket Auchan din Transilvania, cu o suprafaţă de 13.800 mp.

Dezvoltarea complexului a presupus o investiţie de 60 mil. euro şi a angrenat 3.000 de oameni în construcţia lui. Pe lângă cele circa 25 mil. euro plătite în aprilie 2012 fondului de investiţii Centtera Capital Partners, de la care a preluat fosta fabrică Tractorul, grupul Auchan a mai investit în jur de 35 mil. euro în construcţia mallului. Francezii practică o chirie medie cuprinsă între 13 şi 17 euro/mp/lună şi se aşteaptă ca după 2-3 ani de funcţionare să încaseze minim 5 mil. euro anual. În contextul actual al pieţei ar trebui să îşi recupereze investiţia în circa zece ani.

Coresi are o suprafaţă construită de 71.000 mp, o lungime de 650 de metri, şi ocupă 20 de hectare din fosta platformă industrială Tractorul Braşov. Circa 35% din suprafaţa destinată închirierii a fost contractată retailerilor români şi 20% a fost alocată zonei de divertisment.

Zona centrală a proiectului va găzdui, pe o suprafaţă de 1.000 mp, un spaţiu de divertisment pentru familie. Cele patru piaţete cu nume sugestive sunt o particularitate a centrului. Fiecare dintre acestea are un punct de agrement definitoriu, cum ar fi Caruselul sau scena care pe toată perioada anului va găzdui spectacole sau concerte. O zonă alocată cinematografelor, de 3.200 mp, va reuni opt săli digitale. Unele dintre ele pot fi transformate în săli de conferinţe, de teatru sau de recepţii.

Pe lângă cele 100 de magazine deja deschise, alte şase unităţi vor fi inaugurate în perioada următoare: Swarovski, Starbucks, New Yorker, Reserved, C.A.T.O. şi Family Entertainment Center Ţaka Paka.

CITIŢI ŞI Cea mai bogată familie franceză dă drumul la bani în Braşov

Etapele dezvoltării

În cea de-a doua fază, Auchan va construi un parc comercial cu retaileri de mobilier şi decoraţiuni, bricolaj, articole sportive, service auto, benzinărie. Aceasta va fi dezvoltată pe o suprafață totală de 13.500 mp, dintre care 7.500 mp sunt deja ocupați de 5 operatori care au închiriat spații cu suprafețe cuprinse între 460 și 2.400 mp. Proiectul demarează în mai și va fi livrat către retaileri în octombrie 2015. World Class a închiriat deja o suprafață de 2.900 mp, iar în luna iunie demarează construcția, cu finalizare în octombrie. Fan Curier, de asemenea, își va dezvolta aici un HUB de 26.000 mp.

Totodată, va fi dezvoltat un complex rezidențial de 2.000 de apartamente, pe o suprafață de 22 ha. Terenul va fi pregătit pentru construcţie de Auchan, dar va fi dezvoltat de un investitor specializat. Cele mai avansate negocieri le are cu antreprenoarea Daniela Kasper, care construieşte în apropiere un cartier cu 500 de locuinţe.

Construit în jurul lanuţului de hipermarketuri Auchan, holdingul francez a ajuns să cuprindă peste 60 de branduri cu renume internaţional care îi permit să îşi autofinanţeze lucrările de extindere. În România, grupul este prezent cu patru branduri: Auchan, Decathlon, Leroy Merlin şi Immochan.

Ce magazine s-au deschis în Coresi

– Produse alimentare: Auchan, Vinexpert

– Modă: Bershka, Bigotti, Catwalk Boutique, Etic, Genius, H&M, Kenvelo, LC Waikiki, Lee Cooper, Massimo Dutti, Maya Fashion, Mohito, Orsay, Piazza Italia, Pull&Bear, Sinsay, Springfield, Steilmann, Stradivarius, Terranova, Time Out, Tom Tailor, Tony Fierro și Zara

– Sport: Decimas și Nike

– Copii: iDO, Sergent Major și Noriel

– Încălțăminte: All Shoes, Benvenuti, CCC, Ecco, Deichmann, Office Shoes, Raxela Shoes

– Lenjerie: Gatta, Oysho, Penti, Za-Za

– Cosmetice și parfumuri: DM, Douglas, Makeover Paris, Sephora, Pro Beauty Boutique, Profihair Shop, Yves Rocher

– Bijuterii și accesorii: Biju, Bijuteria Teilor, Mirano, Optiblu, Optiplaza, Sevda, Splend'or,  Xeladior

– Decorațiuni: English Home, Nobila Casa

– Electronice, IT: Flanco, iStyle, Mobi, Orange, RDS&RCS, IQ Box Telekom, Vodafone

– Cultură, timp liber cadouri: Animax, Book City, Florăria Magnolia, Inmedio, TUI Travel

– Servicii:  Total Wash, Trodat, Sensiblu

– Restaurante și cafenele: Belvedere, Crouton, Dodo Pizza, KFC, Mesopotamia, Sergiana, Spartan Restaurant, Subway, Pizza Hut, Come Back, Filicori Zecchini, Salbris Coissants, Tucano Café, Vanilla Coffee