Ambasada Franţei la Moscova a dezminţit informaţiile privind presupusele temeri cauzate de verificările efectuate de autorităţile ruse la grupul francez.

În iunie, Rosselkhoznadzor a început verificarea magazinelor Auchan din Moscova, iar la începutul lunii septembrie au fost publicate rezultatele. S-au găsit produse din carne al căror termen de valabilitate era expirat, salam expirat folosit pentru a prepara pizza şi bacteria listeria prezentă în produse din carne.

În 11 august, Auchan a oprit activitatea măcelăriilor din patru hipermarketuri din regiunea Moscovei, unde autorităţile au găsit nereguli.

Retailerul Auchan este prezent în Rusia din 2002, unde deţine 88 de magazine.

Grupul german Real şi-a vândut operaţiunile din Europa de Est încă din 2012 către Auchan pentru 1,1 miliarde de euro. Pe piaţa locală, la data de 12 septembrie 2013, Auchan România a finalizat achiziţia a 20 de magazine Real de la Metro Group şi a realizat transformarea lor în Auchan până la data de 11 aprilie 2014, în mai puţin de 6 luni de lucrări de remodelare.

Auchan, al 11- lea grup de distribuţie alimentară din lume, este prezent în 16 ţări şi are 302.000 angajaţi. Compania are 1.035 de hipermarketuri şi 2.849 de supermarketuri. AGERPRES