Astfel, Auchan a preluat alaltăieri întregul patrimoniu al Real Hypermarket România SRL. Francezii au finalizat anul trecut remodelarea celor 20 de hipermarketuri Real, după o investiţie de 40 mil. euro. Ulterior, retailerul şi-au trecut în proprietate terenurile şi galeriile a 12 hipermarketuri foste Real, în urma unei tranzacţii-record în valoare de 261 mil. euro. În prezent Auchan România deţine în proprietate 70% din parcul său de magazine.

„Fuziunea celor două companii este doar un ultim simbol al convergenţei depline, la un an după ce toate magazinele au fost redeschise sub marca şi comerţul Auchan. În toată această perioadă am continuat investiţiile în România, ajungând până astăzi  la un total de peste o jumătate de miliard de euro“, a declarat Frédéric Bellon, directorul general al Auchan România.

Auchan a ajuns ca urmare a achiziţiei celor 20 de magazine Real şi a ultimelor două deschideri din 2014 şi 2015 la 33 de hipermarketuri, cu 276.000 mp suprafaţa netă de vânzare – al doilea comerciant din ţară, cu circa 11.000 de angajaţi – al patrulea angajator privat din România.

Compania a ajuns la o cifră de afaceri cu taxe de peste un miliard de euro în 2014, după investiţii totale de 520 mil. euro.

În acordul de fuziune semnat cu Metro, Auchan a căzut de acord să preia 20 din cele 24 de magazine operate de Real, astfel că nemţii au mai rămas cu unităţile din Constanţa (Nord), Oradea (Episcopia Bihorului), Arad şi Suceava.