Cu ocazia a opt zile naţionale libere, în China au fost înregistrate peste 637 de milioane de deplasări interne. Mulți consideră că populaţia chineză începe să depăşească criza economică indusă de infamul COVID-19, transmite bloomberg.com

Cifrele pentru turismul local sunt mult mai bune

Cifrele pentru turismul local sunt mult mai bune decât indică raportul precedent, care analizează cele cinci zile libere naţionale din luna mai. Totuși, China a înregistrat 782 de milioane de deplasări şi excursii anul trecut în această perioadă.

Academia de Turism din China subliniază faptul că numărul de călătorii efectuate nu indică numărul de persoane care au călătorit, întrucât o singură persoană e posibil să fi efectuat mai mult de două călătorii.

De asemenea, un raport al celor de la Citigroup concluzionează că turismul din perioada Festivalului de Toamnă, cât şi creşterea puterii de cumpărare pe familie contribuie la redresarea economică.

Ministrul chinez al Turismului a declarat că turismul domestic a înregistrat câştiguri de peste 467 de miliarde de yuan, echivalentul a aproximativ 70 de miliarde de dolari. În acest context, încasările au scăzut cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, transmite sursa menționată.

„Un stimul al turismului domestic este şi lipsa mobilităţii internaţionale, din cauza restricţiilor de călătorie şi a cerinţelor de carantinare la întoarcerea în China”, spune economistul chinez Larry Hu, de la Macquire.

China aderă la mecanismul de furnizare a vaccinurilor pentru țările sărace

China a anunţat vineri că a aderat la mecanismul internaţional pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID 19 către ţările în curs de dezvoltare, o iniţiativă lansată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează France Presse, conform Agerpres.

Gigantul asiatic, unde noul coronavirus a apărut pentru prima dată la sfârşitul anului trecut, se află în fruntea cercetării asupra vaccinurilor, cu 11 proiecte în fază de teste clinice, din aproximativ 60 în curs de desfăşurare în întreaga lume.

Preşedintele Xi Jinping a promis în mai că orice vaccin produs în ţara sa va fi „un bun public global”.

Între timp, Ministerul Afacerilor Externe chinez a anunţat într-un comunicat că ţara a aderat la dispozitivul ONU pentru acces mondial la vaccinul împotriva COVID-19, numit Covax (Covid-19 Vaccine Global Access).