‘Azi au fost înmânate preavizele de plecare acasă pentru 600 de salariaţi de la Vâlcea, urmând ca probabil în zilele următoare şi cei de la Piteşti să primească aceste preavize. Este un moment neplăcut. Nu ştim care ar mai putea fi soluţiile dar până la urmă oamenii vor pleca acasă cu alocaţia de şomaj la care se va adăuga venitul de completare plus restanţe, tichete de masă şi alte salarii prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă în funcţie de cum va merge combinatul. Noi sperăm că situaţia combinatului se va îmbunătăţi în viitorul apropiat’, a precizat Cernev.

În urmă cu o săptămână administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, anunţa că vor fi disponibilizaţi 900 de salariaţi, 600 de la Vâlcea şi 300 de la Piteşti, dintr-o listă de 1.050 de persoane. Aceste persoane disponibilizate, mai spunea Piperea, vor primi drepturile băneşti conferite prin Ordonanţa 36.

Oltchim este cel mai mare agent economici cu capital de stat din judeţul Vâlcea şi a traversat în ultimele 9 luni cea mai grea perioadă economică ajungând în ianuarie acest an să intre oficial în procedură de insolvenţă.

SURSA: Agerpres