Lucrările de extindere ale IuliusMall Timişoara au pornit încă din toamna anului trecut, timp în care s-a lucrat la eliberarea terenului de utilităţi sau strămutarea acestora pe alte poziţii.

Până la sfârşitul acestei luni, majoritatea lucrărilor privind infrastructura noilor componente ale complexului vor fi deja finalizate. Pe perioada construcţiei peste 1.000 de muncitori vor fi implicaţi în acest proiect, Iulius Group păstrându-şi prima opţiune în alegerea partenerilor pentru firmele locale care pot asigura serviciile necesare.


In prezent, IuliusMall Timişoara are o suprafaţă totală de 83.000 de metri pătrati, însă la finalul lucrărilor aceasta se va ridica la 177.613 metri pătraţi.

Cei 94.613 metri pătraţi care vor forma noul corp al IuliusMall vor fi structuraţi pe 5 niveluri. Două dintre niveluri sunt rezervate parcării acoperite de 1000 de locuri. Un alt nivel, respectiv 14.000 de metri pătraţi, este deja închiriat companiei Auchan, care îşi va deschide aici primul hipermarket din partea de vest a ţării.

Alţi 3.000 de metri pătraţi sunt destinaţi pentru Food Court care va avea 1.700 de locuri. Restul suprafeţelor vor fi folosite pentru a aduce în premieră în Timişoara retaileri naţionali şi internaţionali.

Prima confirmare a venit din partea Inditex care va deschide in IuliusMall Timişoara 5 magazine: Zara, Pull and Bear, Bershka, Oysho si Stradivarius (pentru mai multe detalii vezi comunicatul dedicat).

Ca obiective la finalizarea noii construcţii, IuliusMall Timişoara şi-a propus ridicarea traficului anual de la 9,8 milioane, cât este în prezent, la 12 milioane de clienţi, iar cifra de vânzări anuală va creşte de la 160 (estimat pentru 2008) la 250 de milioane de Euro în 2009.

Pentru extinderea Iulius Mall Timisoara, compania va investi 45 de milioane de Euro. Această sumă nu include şi investiţiile pe care Iulius Group le face în ansamblul rezidenţial „Saphir”, aflat în imediata apropiere a IuliusMall Timişoara.

Complexul rezidenţial a existat încă de la început în planurile companiei, iar acum timişorenii au posibilitatea să opteze pentru unul dintre cele 273 de apartamente care vor fi construite. „Saphir” va fi compus din 6 scări de bloc cu 5 niveluri şi 6 scări de bloc cu 9 niveluri.

Complexul este compus în majoritate din apartamente de 2 şi 3 camere, având în compoziţie şi 6 apartamente tip penthouse. Toate apartamentele vor avea finisaje de ultimă oră, încălzire prin pardoseală şi climatizare, locuri de parcare în demisolul blocului, acces la lifturi de mare viteză.

Suprafeţele acestora sunt generoase, fiind cuprinse între 90 şi 100 de metri pătraţi fiecare.  În perioada următoare, odată cu finalizarea grilei de preţuri, Iulius Group va scoate la vânzare apartamentele menţionate.

Iulius Group va definitiva întreg proiectul de extindere al IuliusMall Timişoara în primăvara anului 2009.

Data: 22 mai 2008

Sursa: Iulius Group