Gemini returnează 2,2 miliarde de dolari

Clienții care au avut fonduri blocate în programul de împrumuturi în criptomonede al platformei Gemini, care a eșuat, își vor primi în cele din urmă restituirea banilor.

Miercuri, compania deținută de frații miliardari din domeniul tehnologiei, Cameron și Tyler Winklevoss, a declarat că va restitui utilizatorilor programului Earn suma de 2,18 miliarde de dolari din activele sale digitale.

Această decizie vine după ce compania a suspendat retragerile în noiembrie 2022.

”Astăzi, suntem încântaţi să vă anunţăm că distribuţiile iniţiale ale Earn – aproximativ 97% din activele digitale datorate de Genesis la data suspendării (16 noiembrie 2022) – sunt acum disponibile în contul dvs. Gemini. Acest lucru urmează anunţului nostru anterior că am ajuns la o înţelegere cu Genesis şi alţi creditori în falimentul Genesis, care va avea ca rezultat ca toţi utilizatorii Earn să primească 100% din activele lor digitale înapoi, în natură”, a transmis Gemini clienţilor săi prin e-mail, miercuri.

”Aceasta înseamnă că dacă aţi împrumutat un bitcoin în programul Earn, veţi primi un bitcoin înapoi. Şi înseamnă că veţi primi orice creştere a valorii activelor dvs. de când le-aţi împrumutat în programul Earn.”

bitcoin criptomonede
Sursă: Unsplash

Recuperare de 232% pentru utilizatori

Cu o distribuție de 2,18 miliarde de dolari, utilizatorii vor beneficia de o recuperare de 232%. Gemini a suspendat retragerile pentru clienții programului său Earn acum 18 luni.

Programul Earn a oferit clienților posibilitatea de a obține randamente substanțiale pentru criptomonedele lor prin depozitarea acestora în schema Gemini. El a fost lansat inițial în 2021.

Ulterior, Gemini a facilitat împrumutul criptomonedelor clienților săi către debitorii instituționali prin intermediul partenerului său de împrumut, Genesis Global Capital.

În luna noiembrie a anului 2022, Genesis Global Capital a suspendat atât noi inițieri, cât și răscumpărările de împrumuturi. Acest lucru a determinat Gemini să suspende retragerile din cadrul programului său Earn.

În ianuarie anului trecut, Genesis a solicitat protecția împotriva falimentului în conformitate cu Capitoul 11 al legii, la tribunalul federal din Manhattan.

În ultima săptămână, procurorul general din New York, Letitia James, a făcut public un acord în valoare de 2 miliarde de dolari cu Genesis. Acesta a avut loc în vederea restituirii fondurilor investitorilor care au fost victime ale fraudei.